iRobot Roomba 605

Промо! iRobot Roomba 605 – прахосмукачка робот

499лв. 399лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

iRobot оторизиран търговец

iRobot Roomba 605 – прахосмукачка робот

Продуктът е наличен във външен склад. Срок на доставка: 4 – 5 работни дни.

Прахосмукачката-робот iRobot Roomba 605 е най-подходяща за апартаменти и къщи с подова площ до 100 кв. м. Поради липсата на функция за програмиране на почистването е необходимо ръчно пускане, чрез бутона CLEAN. След това, обаче, почистването е напълно автоматично, както в по-високите модели от серия 600 и дори 700. Виртуална стена, улесняваща организацията на почистване, може да се закупи допълнително.

iRobot Roomba 605 е базов модел роботизирана прахосмукачка. Моделът притежава всички основни технологични характеристики:

 • Почиства твърди и меки подови настилки (килими с височина до 1,5 см)
 • Интелигентна система за почистване и навигация iAdapt
 • Тристепенна система за почистване
 • Акустично разпознаване на боклук
 • Система за странично почистване на ъгли и покрай стени Wall Follow
 • Адаптивна глава за почистване
 • Обемен контейнер AeroVac®
 • Филтър AeroVac®
 • Система ANTITANGLE срещу заплитане в кабели и ресни на килими
 • Броня за омекотен допир
 • Сензори срещу падане по стълби
 • Li-Ion батерия с два пъти по-дълъг живот
 • Зарядна станция с интегриран адаптер

Основни характеристики и функции на iRobot Roomba 605:

 • Интелигентната система за почистване и навигация iAdapt е бърза система за почистване и навигация, която анализира пространството, с помощта на десетки сензори, 67 пъти в секунда и в съчетание с 40 предварително дефинирани движения позволява на iRobot Roomba 605 да реагира интелигентно на условията в помещението.
 • Моделът iRobot Roomba 605 е оборудван с адаптивна почистваща глава от 2-ро поколение, която се приспособява динамично към почистваната повърхност, независимо дали това е ламиниран под, килими, балатум или плочки.
 • Акустично разпознаване на боклук – Roomba е оборудвана със системата Dirt Detect. С помощта на акустични сензори, роботът открива силно замърсени участъци, на които отделя по-голямо внимание.
 • Контейнер с голям капацитет – Roomba разполага и с контейнер с голям капацитет AeroVac, който с помощта на филтър от микро влакна събира и най-финия прах. 
 • Тристепенна почистваща система – ненадминатото качество на почистване с прахосмукачките-роботи Roomba се дължи на високо функционалната тристепенна почистваща система. В рамките на тази система, iRobot Roomba 650 буквално елиминира нечистотиите от всяко кътче на стаята и ги всмуква в контейнера. Финият прах се филтрира през филтър от микрофибър.

  1. Странична четка

  Използвайки системата Wall Follow и страничната четка Roomba почиства ефективно зоните около мебелите, покрай стените, ъглите на помещението и други труднодостъпни места

  2. Две противоположно въртящи се четки

  Роботът използва принципа на две противоположно въртящи се четки, поставени в почистващата глава. Благодарение на тази система Roomba събира изключително ефективно прах и по-големи боклуци от пода.

  3. Оптимален всмукателен ефект

  В контейнера се намира ефективен всмукващ мотор, който поема финия прах и малките боклуци, захванати от четките.

Сравнителна таблица на моделите на iRobot

Технически параметри:

Параметър Стойност
Почистваща площ до 100 кв.м с едно зареждане
Батерия Li-Ion
Време за зареждане 2,5 часа
Разход при зареждане макс.
33 W
Разход при Stand-By макс.
2 W
Размери (мм) 330x 92 (80 корпус на робота)
Тегло (кг) 3,6 кг
Ниво на шум < 60 dB
Гаранция 2 години (6 месеца на батерията)

Защо робот от iRobot?

iRobot е компания, специализирана изключително в сферата на роботиката, която инвестира в развойни дейности по-голямата част от печалбата си. iRobot възниква в резултат на убеждението на трима ентусиасти (Колин Ингъл, Хелън Грейнър и Родни Брукс), че роботиката ще промени света и начина, по който работим, учим, лекуваме или почистваме. Още през първата си година iRobot, в сътрудничество с NASA, представя робот за космически изследвания – Genghis. Големият пробив идва през 1998 г., когато дружеството печели договор с Агенцията за високоразвити отбранителни проекти (Defence Advanced Research Project Agency – DARPA) за развой и производство на тактически мобилни роботи iRobot PackBot.

Точно този универсален робот е използван от правителството на САЩ по време на спасителните операции, след терористичните атаки срещу Световния търговски център през 2001 г. PackBot също така изследва заразения район след аварията в японската електроцентрала във Фукушима през 2011 г. През 2002 г., iRobot влиза в ежедневието ни, с появата на първата прахосмукачка-робот Roomba. Три години по-късно, на пазара излиза и Scooba, която обогатява линията роботизирани помощници за бита. Днес портфолиото на iRobot включва няколко първокласни робота, които помагат на повече от 14 милиона души по целия свят за почистване на дома и около него.

Свали инструкция за употреба на български

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА ДДС

Допълнителна информация

Време за работа

до 60 минути

Сила на всмукване

x1